Nieuws

verkiezingen Provinciale Staten en Eerste Kamer voorjaar 2019

Dit voorjaar, op woensdag 20 maart 2019, mag je weer naar de stembus. In Nederland worden dan de leden van de Provinciale Staten gekozen.

Niet alleen de leden van Provinciale Staten worden dan gekozen, maar ook daarmee indirect de leden van de Eerste Kamer. 

In Drenthe zijn 41 zetels beschikbaar. Op dit moment heeft GroenLinks 2 zetels. 

Op de website van GroenLinks Drenthe staat inmiddels de definitieve kadidatenlijst 

Lees verder

Geen massale geitenhouderij op Strengenweg 7 in Borger

Wat GroenLinks betreft komt er geen toestemming van het College om op de Strengenweg 7 in Borger toestemming te geven voor een wijziging van de agrarische aktiviteit door een (intensieve) geitenhouderij van maar liefst 1225 stuks toe te staan.

Lees verder

Geen zonnepanelen van Hanwha in Borger-Odoorn

Wat GroenLinks betreft komen er geen zonnepanelen van het merk Q-Cells op de gemeentelijke gebouwen binnen Borger-Odoorn.

En evenmin op bijvoorbeeld scholen en huizen. De producent van deze zonnepanelen, het Zuid-Koreaanse Hanwha, produceert namelijk tevens clustermunitie.

In de Clustermunitieconventie van 1 augustus 2010 wordt het gebruik en de productie van clusterbommen wordt echter verboden. 120 Landen hebben zich bij deze Conventie aangesloten en ook de meeste andere landen gebruiken deze munitie vrijwillig echter niet.

Lees verder

GroenLinks stemt tegen nieuwe bestemmingsplan buitengebied

GroenLinks stemde op 29 november jl. in de raadsvergadering tegen het nieuwe bestemmingsplan buitengebied van Borger-Odoorn.

Te weinig aandacht voor de natuurwaarden en teveel voor de agrarische sector, dat was eigenlijk onze kern. Niet omdat wij de agrarische sector niet zouden waarderen als motor voor instandhouding van het aangezicht van het buitengebied. Evenzo hebben wij veel waardering voor de vele initiatieven binnen de sector om tot duurzaamheid te komen. Wij noemen in dit verband met waardering de stichting Veldleeuwerik. 

Lees verder

Pagina's