Nieuws

GroenLinks heeft recordaantal leden landelijk

“GroenLinks heeft recordaantal leden”,

zo viel vrijdag 23 juni 2017 – dus gisteren - te lezen in Dagblad van het Noorden.

Het aantal GroenLinks leden in Nederland is gestegen tot rond de 27.500. En dat is natuurlijk heel fijn in een tijd dat we ons grote zorgen maken over zaken als CO2 uitstoot en de gevolgen daarvan.

Over enkele maanden zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dan hopen we dat GroenLinks in alle gemeenten in Nederland volwaardig een bijdrage kan leveren tijdens de raadsvergaderingen, ook in Borger-Odoorn. Helaas geldt deze ledengroei bij GroenLinks in Zuid Oost Drenthe niet (gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen), terwijl GL-kamerlid Liesbeth van Tongeren zich toch voortdurend in zet om voor het windmolenverhaal in onze veenkolonien aanvaardbaar te maken voor alle inwoners in het gebied en GroenLinks Borger-Odoorn nog steeds voor het ongelijkvloers maken van de 34 bij Emmen Noord is en dit blijft verdedigen.

Wat zou het fijn zijn als wij ook hier in Zuid Oost Drenthe zo’n positief geluid zouden kunnen laten horen als Jesse Klaver landelijk. In bijvoorbeeld de gemeente Borger-Odoorn hebben bij de Tweede Kamer verkiezingen afgelopen voorjaar bijna 1100 inwoners van Borger-Odoorn in het stemhokje hun stem uitgebracht op GroenLinks.

Wat zou het mooi zijn als een aantal van deze GroenLInks stemmers een stapje verder zou gaan en zich aansluit bij de club, lid wordt van GroenLinks.

Sterker nog; wat zou het mooi zijn als een aantal leden zich in zou willen zetten voor GroenLinks, mee zou willen praten over de toekomst van de huidige en toekomstige – jouw kinderen- inwoners van onze gemeente. Ons streven op dit moment is om in eerste instantie weer een volwaardige steunfractie te vormen om ons te kunnen voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen. Ben jij een van die mensen die graag mee wil praten over onze eigen toekomst in Borger-Odoorn en GroenLinks wel ziet zitten. Laat het weten aan ons GL bestuur in Zuidoost Drenthe (groenlinks.zo.drenthe@gmail.com) of aan GroenLinks Borger-Odoorn (ger.brakel@home.nl). Meer info over GroenLinks Borger-Odoorn is te vinden op onze website www.borgerodoorn.groenlinks.nl

kandidatenlijst GroenLinks Borger-Odoorn verkiezingen 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en de kieslijsten. Het wordt tijd om de kieslijsten samen te gaan stellen voor de komende verkiezingen. Van de 16.984 inwoners die op 15 maart hun stem hebben uitgebracht in Borger-Odoorn hebben er 1095 mensen op GroenLinks gestemd. Zo’n 6,45% van onze stemmende inwoners draagt GroenLinks een warm hart toe in onze plattelandsgemeente. Het kan toch bijna niet anders dat minimaal 1 % van die 1095 inwoners – minimaal zo’n 10 mensen – het wel zien zitten om de standpunten van GroenLinks uit te dragen als raadslid in de gemeente Borger-Odoorn en dus op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 wil staan. Uiteraard bepalen niet wij, maar de inwoners van Borger-Odoorn in het stemhokje hoeveel raadszetels GroenLinks straks krijgt.

Voel je er iets voor om raadslid voor GroenLinks te worden de komende periode van 4 jaar ?

Lees verder

Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 (6)

Nog enkele dagen te gaan en dan zijn de Tweede Kamer verkiezingen geschiedenis en komen de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 in zicht. En zo vlak voor de landelijke verkiezingen willen we toch graag nog even  in herinnering brengen dat GroenLinks Borger-Odoorn de enige partij in Borger-Odoorn is die, net als de gemeenteraden van Emmen en Coevorden, voor afslag Emmen Noord is en niet voor 't Haantje. De gemeenteraad van Borger-Odoorn heeft enige tijd geleden andermaal (democratisch) voor 't Haantje gekozen.

Lees verder

Auto's Borger-Odoorn vanaf 1 maart 2017 op biogas

Het was in december 2006 dat de fractie van GroenLinks Borger-Odoorn voor het eerst aan het College van B&W vragen stelde over de mogelijkheid om voor het gemeentelijk wagenpark over te gaan op GroenGas als brandstof. In de periode vanaf maart 2012 is door onze fractie veel actuele kennis vergaard op dit gebied en gedeeld met gemeentelijke ambtenaren. GroenLinks Borger-Odorn schreef in 2014: "In april 2015 loopt het leasecontract van de personenauto’s af. GroenLinks stelt voor om dan over te gaan op auto’s op GroenGas. Dit zou goed passen bij de duurzame Cittaslowgemeente die Borger-Odoorn wil zijn. En nu is het zo ver !! Op 22 februari werd dit middels een persbericht aangekondigd:

Lees verder

Pagina's