Rianne van Leeuwen

Bestuurslid GroenLinks Zuid Oost Drenthe, contactpersoon voor Coevorden

Dit is Rianne van Leeuwen.

Mijn naam is Rianne van Leeuwen ik ben 44 jaar. Ik kom van oorsprong uit Den Haag maar woon ondertussen al 22 jaar in Coevorden . Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik dierenverzorging gaan studeren in Barneveld. Ik heb de opleiding afgerond  met als specialisatie beheer en voorlichting , dit houdt in dat ik beheerder van een kinderboerderij of van een  natuurterrein zou kunnen worden en de bij behorende informatie kan geven in bv lesprogramma’s. Vanwege de beperkte arbeidsmarkt in mijn specialisatie ben ik ’95 samen met een compagnon een dierenspeciaalzaak begonnen in Coevorden. Na 2,5 jaar zijn we daar vanwege teveel concurrentie mee gestopt .

 Ik ben getrouwd en heb drie kinderen in de leeftijd van 7 /14 en16 jaar .  Twee van mijn kinderen hebben een autisme spectrum stoornis en de middelste ook nog een verstandelijke beperking. Door hen heb ik al veel te maken gehad met de zorg en de voorzieningen in de zorg en belangenorganisaties met betrekking tot gehandicapten.

Ik heb geen politieke ervaring maar heb al wel verschillende bestuursfuncties functies bekleed in oa oudervereniging sportvereniging en gehandicaptenvereniging

Ik ben vorig jaar lid geworden van Groen Links omdat het voor mij De Partij is met de juiste mix van Sociale en Groene standpunten en staat voor gelijkheid en solidariteit.

Sinds april vorig jaar liep ik al mee als aspirant bestuurslid Groen Links Zuidoost Drenthe voor Coevorden en nu dus met ingang van de Algemene Ledenvergadering in februari officieel bestuurslid.

Ik wil graag voor de leden uit de gemeente Coevorden het aanspreekpunt naar het bestuur zijn en natuurlijk de banden met de politiek in de gemeente Coevorden aanhalen ,denkend daarbij aan het PAC  welke in de gemeenteraad zit . Verder heb ik een sociaal hart en mogen de inwoners van de gemeente Coevorden altijd een beroep op mij doen .

Ik hoop op een goede samenwerking en samen met de leden in de gemeente Coevorden uit te groeien tot een mooie Beweging.