Jeroen van Strien

Bestuurslid Secretaris

Mijn naam is Jeroen van Strien, ik ben 45 jaar. Ik ben geboren in Voorschoten, een prachtig dorp vlakbij Leiden. Sinds 1994 woon ik in het eveneens prachtige Emmen.  Ik ben getrouwd met Istahil en heb 3 kinderen. Mijn oudste dochter Naïma is al geruime tijd lid van Dwars, de afdeling van ‘dwarse GroenLinkse jongeren. In Emmen hebben we helaas nog geen eigen Dwars-afdeling, maar wie weet... Ik heb nog een dochter, Anissa, en mijn zoon heet Julian en is de jongste van het drietal.
In het jaar dat ik stemrecht kreeg werd GroenLinks opgericht, en omdat de standpunten van die nieuwe partij GroenLinks het dichtst bij mijn overtuigingen stond is het mijn partij geworden, en gebleven. Sinds een paar jaar ben ik lid, ik ging de landelijke congressen bezoeken en liep regelmatig met de gedachte rond om toch iets actiever te worden voor de partij. Toen ik de oproep van het bestuur zag dat ze een secretaris zochten heb ik meteen gereageerd. De bal ring rollen, en hier ben ik dan.
Ik werk in Coevorden, en doe daar de administratie en facturatie van vervoersbedrijf Den Hartogh.
Naast mijn ‘gewone’ kantoorbaan doe ik ook nog vrijwilligerswerkzaamheden. Ik zit sinds 2002 met heel veel plezier in het bestuur van Filmhuis Emmen, waar ik meedenk over de filmkeuze, de website onderhoud, ik zit in de kascommissie, de PR-commissie, programmacommissie, en sinds kort gaan we met onze mobiele bioscoop, Locacinema, langs scholen, verzorgingstehuizen of elke andere plek waar behoefte is aan films, die het liefst ook nog het maatschappelijk bewustzijn prikkelen. Best druk dus, maar heel erg leuk om te doen.
Ik ga me zo goed als ik kan inzetten voor GroenLinks, en ik heb er zin in.