Bjorn Hanssen

Lid Steunfractie

Met studeren komt persoonlijke groei.

Zo ook voor mij. Sinds ik in 1998 voor het eerst lid werd van de Groningse Studentenbond (GSb) is politiek een onderdeel van mijn leven geworden. Het idee dat je zelf iets kunt doen wat betekenis heeft voor je eigen groep, voor je gemeente of voor het land als geheel is een geweldige macht. Het is het resultaat van 2000 jaar democratie dat iedereen van zich mag laten horen en daarmee invloed mag en kan uitoefenen op allerlei besluiten.

Na onze studies in Groningen ben ik met mijn vrouw verhuisd naar Den Haag, naar de Bollenstreek, naar Overijssel om nu dan uiteindelijk beland te zijn in Valthermond met 4 kinderen en 2 katers. Toen vanuit het openluchtzwembad de Zwaoi de vraag kwam voor een nieuwe penningmeester, leek mij dat een goede stap om mensen te leren kennen in de buurt en je in te zetten voor je eigen omgeving. Want wie wil nou niet in de zomer op zijn fiets naar het zwembad waar kinderen zwemlessen hebben en iedereen uit het dorp elkaar tegenkomt? De Zwaoi vervult een belangrijke sociale en sportieve functie binnen Valthermond en ik vind het een voorrecht om daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren!

Het nastreven van een bepaalde ideologie is voor mij nooit een doel op zich geweest. Het gaat er om dat je op basis van je gezonde verstand, rijp geworden door vele ervaringen, een afweging maakt die volgens jou het beste is. Jarenlang heb ik mij binnen de PvdA ingezet op lokaal als provinciaal niveau, maar met de weg die de PvdA de laatste jaren ingeslagen was, kon ik moeilijk met mijn gezonde verstand bij. Toen daar een frisse, jonge Jesse opstond die het voor elkaar kreeg het enthousiasme terug te brengen in te politiek, was mijn keuze gauw gemaakt.

Echter, wat bleek tijdens de Kamerverkiezingen van 2017: GroenLinks was niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Borger-Odoorn. Op wie moet ik dan stemmen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen? Er zat niets anders op, ik moest het zelf gaan doen. En als je contact gaat zoeken met mensen, blijkt dat er al een paar mensen klaar staan om de draad weer op te pakken en zo zijn we hier dan! Klaar om het geluid van GroenLinks weer te laten horen!